• Cum. Nis 26th, 2024

Yumurta nasıl haşlanır?

Nis 27, 2021 #Yemek
Yumurta nasıl haşlanırYumurta nasıl haşlanır

İşte iyi haber: mükemmel bir haşlanmış yumurta yapmak çok kolay… Ve kötü haber: mükemmelden daha azı da öyle. Kabuğu soymaya çalıştığınızda, beyazların yarısı onunla birlikte gelir veya kestiğinizde, yumurta sarısı parlak sarı yerine biraz yeşildir. Bana sorarsan oldukça üzücü.

Yıllarca süren deneme yanılma sonrasında, haşlanmış sert yumurta yapmak için bu yöntemin her seferinde işe yaradığını söylemekten mutluluk duyuyorum! Sarısı her zaman güneş sarısı rengindedir ve kabuklar hemen kayar. İster Kahvaltıya hazırlanın, ister Patates salatası için için hazırlanın, ya da sadece protein dolu bir atıştırmalık avına çıkın, bu kolay sert haşlanmış yumurta tarifinin memnun kalacağınızı garanti ediyorum.

Haşlanmış Yumurta Nasıl Yapılır

Her seferinde mükemmel haşlanmış yumurta yapmak için şu basit adımları izleyin:

İlk önce yumurtaları kaynatın. Bir tencereye koyun ve üzerlerini 1 parmak geceçek şekilde soğuk suyla örtün. Suyu yüksek ateşte kaynatın.

Ardından sıcak suda beklemelerine izin verin. Su kaynamaya başlar başlamaz ocağı kapatın ve tencerenin üzerini kapatın. Yumurtayı ne kadar sevdiğine bağlı olarak, yumurtaları 10-12 dakika arasında sıcak suda beklet. 10 dakikalık yumurtaların canlı, kremsi sarıları olurken, 12 dakikalık yumurta sarısı daha soluk ve opak olacak ve daha sert bir dokuya sahip olacak.

Son olarak, onları bir buz banyosuna taşıyın. Süre dolduğunda yumurtaları boşaltın ve pişirme işlemini durdurmak için büyük bir kase buzlu suya aktarın. Yumurtaları soymadan önce en az 14 dakika buz banyosunda bırakın.

Yumurtaları hemen yemeyi planlamıyorsanız, kabuklarında bırakıp buzdolabında saklamaktan çekinmeyin. Ancak durum bu olsa bile, buz banyosunu kısa kesmeyin! Pişirme sürecini durdurmak ve yumurtaların daha sonra soyulmasını kolaylaştırmak için çok önemlidir.

Mükemmel Sert Haşlanmış Yumurta İpuçları
Yumurtaları önceden satın alın. Güneşli tarafı yukarı yumurta pişiriyorsam , taze yumurtalar her seferinde en iyi sonucu verecektir. Ama onları kaynatmakta zorlanıyorsam, tam tersi doğrudur! Haşlanmış taze çiftlik yumurtalarının soyulması eski yumurtalardan daha zordur. Mükemmel haşlanmış yumurta yapmak istiyorsanız, onları önceden satın almanız ve buzdolabında birkaç gün sonra pişirmeniz gerekir.
Yumurtaları baş aşağı saklayın. Bu ipucu, aile toplantıları için EN İYİ baharatlı yumurtayı yapan Jack’in annesinden geliyor. Sarıların haşlanmış sert yumurtaların tam ortasına düşmesi için çiğ yumurtaları pişirmeden önce baş aşağı saklamanızı önerir.

Buz banyosunu atlamayın! Aşırı pişirilmiş sert haşlanmış yumurtaların sarılarının etrafında hoş olmayan yeşilimsi bir halka vardır. Yumurta sarısının güneş sarısı renginde çıkmasını istiyoruz, bu nedenle yumurtaları tencereden çıkar çıkmaz pişirme işlemini durdurmak için bir buz banyosuna aktarın. Bu adım, soyulması kolay sert haşlanmış yumurta yapmak için de çok önemlidir. Buz banyosu, yumurta zarını kabuktan ayırmaya yardımcı olur, böylece yumurta akı parçalarını koparmadan kabuğu soyabilirsiniz.
Dikkatlice soyun. Buz banyosu sizi burada başarıya ulaştırmalı, ancak bu, kabuğun tek parça halinde çıkacağı anlamına gelmez. Tüm kabuğu küçük parçalara ayırmak için yumurtayı tezgahın üzerine hafifçe vurun. Çatlaklar boyunca dikkatlice soyun ve yumurta beyazlarını olabildiğince sağlam bırakın.

Saklama ve Sunma Önerileri
Soyulmuş veya soyulmamış sert haşlanmış yumurta 5 güne kadar buzdolabında saklanacaktır. Tuz ve karabiber ile protein dolu bir atıştırmalık olarak tadını çıkarın , salatalara dilimleyin, tahıl kaselerine ekleyin veya avokado tostunun üzerine koyun . Ayrıca baharatlı yumurtaya veya sağlıklı yumurta salatasına dönüştürmek için haşlanmış sert yumurta yapmayı da seviyorum !

Yumurtayı kaç dakika haşlamalıyım ?

Haşlanmış yumurta için haşlama işlemini soğuk suda başlatın ve kaynatın. Su hafifçe kaynadıktan sonra, yumurtalarınızı ne kadar iyi pişirdiğinize bağlı olarak zamanlayıcıyı 7-10 dakika arasında ayarlayın . Yumurtayı ne kadar uzun süre haşlarsanız o kadar sert olur.

Haşlanmış Yumurta Tarifi

Haşlanmış Yumurta Nasıl Yapılır?
Bir cezvenin içerisine su ekleyin ve içerisine yumurtaları ilave edin.
Kısık ateşte yaklaşık 8 dakika yumurtaları haşlayın.
Su kaynamaya başladığında yumurtaları ocaktan alın. …
Kaynayan yumurtaları soğuk su kasesine koyun ve 2 dakika bekleyin.